Pregledi nepremičnin pred nakupom

Kupujete hišo ali stanovanje in bi radi preverili kaj kupujete?

Že pri nakupu avtomobilov je praksa, da se v čim večji meri preveri zgodovino in trenutno stanje. Pri stavbah, kjer so investicije precej večje pa je to zelo smiselna odločitev.

Pri pregledu stavb uporabljamo različno inženirsko opremo, ki nam pomaga odkriti napake. Od termokamere do testov zrakotesnosti, senzorjev za puščanje in podobno.Ker imamo izkušnje iz gradbeništva in strojništva - vemo za marsikatero izvajalsko napako, ki se pojavljajo na nepremičninah. 

Za vas smo pripravili 3 različne pakete preverjanje stavbe. 

Potni stroški so 0.37 eur/km od Ljubljane. Delamo po celi Sloveniji.

Nekaj o meni:

Imam preko 10 let izkušenj s termografijami stavb, certificiram zrakotesnost hiš za ekosklad subvencije, postavljam sisteme za pametne hiše ter sem tudi sam pravkar zgradil hišo. Poznam cene, materiale, napake izvajalcev, postopke gradnje ter sem posebej specializiran za pasivne hiše. Poleg izvajalskega vidika, seveda zelo dobro poznam vso teorijo, gradbeno fiziko ter strojne inštalacije.  
Licence:
EUREM energetski menedžer - izdajatelj Inštitut Jožef Stefan - center za energetsko učinkovitost
Neodvisni izdajatelj energetskih izkaznic
Univerzitetni dipl.inž.strojništva
Za več informacij me pokličite na 041 828 316. 
 
Čemu je namenjen pregled?
Primarno odkrivanju napak pri gradnji ter da vam pomagamo pri nakupu. Dobro je imeti pri sebi nekoga, ki ima izkušnje z stavbami in je strokovno neodvisen in vam pove tako kot je. 
Ta pregled je tehnične narave in ne pokriva pravnih stvari, kot so služnosti, bremena na nepremičnini ali revizije pogodb in podobno. 
Nekaj primerov:
Npr. namerno zakrivanje problema vlage je s termokamero relativno enostavno zaznati. Vidijo se npr. tudi razne napake na pasivnih hišah, recimo toplotni mostovi, gradbene nepravilnosti. 
Namen tega pregleda je čim bolj znižati tveganja pri nakupu. 
Z vso možno inženirsko opremo in znanjem je možno zelo zreducirati možnosti slabega nakupa. Vedeti pa je treba, da ni nikoli 100% verjetnost, da najdemo povsem vse v nekaj kratkih urah. Potrudimo se v največji meri, da vam znižamo možnost slabega nakupa. 
Če se odločate med nakupom dveh nepremičnin - se lahko dogovorimo  za pregled obeh z dodatnim popustom.
Pokličite me na 041 828 316 (Metod Ivančič, univ.dipl.inž.stroj) ali pa pišite na metod.ivancic(AFNA)energomen.si
Primer skrite napake. Prostim očem je napaka povsem nevidna. Termografija pa pokaže nepravilno izveden betonski venec, ki vodi v težave z vlago in plesnijo. Napaka je vidna tudi na knauf steni pod stropom in sicer gre za slab stik izolacij (le to je naredil knaufar, prvo pa gradbinec). Dobro je vedeti.